تشخیص گفتار چیست و چه کاربردهایی دارد؟

What is speech recognition and what are its uses?

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
تشخیص گفتار چیست و چه کاربردهایی دارد؟
آیا می توانیم کامپیوترهایی داشته باشیم که صحبت های روزمره ما را می شنوند، تفسیر و درک می کنند؟ شاید این سوال تا چند سال پیش به عنوان یک آرزو شناخته می شد. این در حالی است که در حال حاضر این ویژگی برای بسیاری از کامپیوترها به لطف تشخیص گفتار در دسترس می باشد.

آیا می توانیم کامپیوترهایی داشته باشیم که صحبت های روزمره ما را می شنوند، تفسیر و درک می کنند؟ شاید این سوال تا چند سال پیش به عنوان یک آرزو شناخته می شد. این در حالی است که در حال حاضر این ویژگی برای بسیاری از کامپیوترها به لطف تشخیص گفتار در دسترس می باشد. در واقع Speech Recognition را می توان یک قابلیت جدید دانست که به لطف هوش مصنوعی قابلیت پیاده سازی دارد و ما نیز می توانیم از آن استفاده داشته باشیم. ما در این مقاله قصد داریم در خصوص این مسئله و همچنین کاربردهای تشخیص گفتار با شما صحبت کنیم و اطلاعاتی را در اختیار شما قرار دهیم.

 

تشخیص گفتار چطور انجام می شود؟

 

کامپیوترهایی که صحبت ما را درک می کنند

به منظور این که بتوانیم تشخیص گفتار را در کامپیوتر داشته باشیم، باید از الگوریتم های آن استفاده کنیم. در واقع این الگوریتم ها که به عنوان الگوریتم های یادگیری ماشین نیز شناخته می شوند، در دنیای امروز بسیار پیچیده بوده و باید از تکنیک ها و روش های محاسباتی مختلفی استفاده کنیم تا در نهایت بتوانیم به داده کاوی اطلاعات ورودی پرداخته و در نهایت تشخیص گفتار را انجام دهیم.

  • الگوریتم NLP : پردازش زبان طبیعی را می توان یکی از مهم ترین الگوریتم هایی دانست که در حوزه هوش مصنوعی به طور مشخص برای پردازش زبان طبیعی انسان مورد استفاده قرار می گیرد. می توان گفت که این الگوریتم، کاربرد بسیار زیادی را در تشخیص گفتار خواهد داشت.
  • الگوریتم مدل پنهان مارکوف : از دیگر الگوریتم هایی که در دنیای امروز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد را می توان مدل پنهان مارکوف دانست. در واقع این الگوریتم زنجیره ای است که برای مدل سازی ترتیبی داده ها در راستای تشخیص گفتار کاممپیوتر مورد استفاده قرار می گیرد.
  • الگوریتم N-grams : یک الگوریتم مهم دیگر که برای تشخیص گفتار مورد استفاده است را می توان N-grams دانست. در واقع این الگوریتم می تواند شامل نوع مدل زبانی باشد که جمله ها و عبارت های خاص را تشخیص می دهد.
  • Neural Networks : باید در نظر داشت که شبکه های عصبی بر اساس تقلید از عملکردی که مغز انسان دارد تشکیل می شود و می تواند در راستای تشخیص گفتار بر همین اساس کار کند.

با توجه به الگوریتم های بیان شده که هر کدام در دنیای هوش مصنوعی به عنوان یک دنیای بزرگ شناخته می شوند. احتمالا برای شما جذاب است که بدانید کجا از تکنولوژی تشخیص گفتار توسط کامپیوتر می توان استفاده کرد؟ این سوالی است که در ادامه به بررسی آن خواهیم پرداخت.

کجا از تشخیص گفتار استفاده می کنیم؟

کاربرد تکنولوژی تشخیص گفتار کجا می تواند به کمک انسان بیاید؟ در واقع می توان گفت که این انسان ها هستند که به تکنولوژی معنا می دهند. اما اگر این سوال برای شما پیش آمده باشد که کجا می توانیم از این تکنولوژی استفاده کنیم، در ادامه با ما همراه باشید.

استفاده از تکنولوژی تشخیص گفتار در بهداشت و درمان

یکی از مهم ترین کاربردهایی که برای استفاده از تکنولوژی تشخیص گفتار می توان بیان کرد را می توان بهداشت و درمان دانست. در واقع در این صورت پزشکان با سرعت بالاتری می توانند به Database دسترسی داشته باشند و همین امر باعث می شود که میزان سرعت در کار پزشکان بسیار بیشتر شود. باید در نظر داشته باشید که این تکنولوژی در تشخیص درمان نیز می تواند به پزشکان کمک شایانی نماید.

خودرو سازی

همیشه تکنولوژی های جدید به عنوان یک نیاز در صنعت خودروسازی شناخته می شوند. در واقع با استفاده از تکنولوژی تشخیص گفتار می توانیم انتظار داشته باشیم که رانندگان بدون نیاز به لمس دکمه های کامپیوتری که در اختیارشان است، کنترل خودرو را انجام دهند. می توانند در سیستم های ناوبری بهتر و بهینه تر عمل کرده و همچنین رادیوی یک خودرو را کنترل کنند.

دستیاران صوتی

میزان استفاده از دستیاران صوتی روز به روز در حال افزایش است. Siri، Google Assistant یا Alexa را می توان از مهم ترین دستیاران صوتی دانست. ما می توانیم به واسطه وجود تکنولوژی تشخیص گفتار ارتباط بهتری با دستیار صوتی داشته باشیم و همین امر باعث می شود برای کارهای بی اهمیت مانند عوض کردن موسیقی، دیگر نیازی به تمرکز روی موبایل نداشته باشیم.

 

کاربرد تشخیص کفتار

 

بازاریابی و فروش

در قدم بعدی می توان گفت که استفاده از تکنولوژی تشخیص گفتار باعث می شود تا کسب و کارها بتوانند بهتر در زمینه تبلیغات عمل کنند. ربات ها، ارتباطات مردمی و سایر ویژگی ها با سیستم تشخیص گفتار بسیار بهتر عمل می کنند و می توان گفت که امروزه تقریبا تمامی کسب و کارهای بزرگ، از این تکنولوژی در سطح گسترده ای استفاده می کنند.

 

2 دیدگاه:

دیدگاه خود را بیان کنید

ایمیل شما به هیچ کس نمایش داده نخواهد شد. *